Ryby – kwasy omega-3, czyli zdrowe tłuszcze
- 603 Views
- Redaktor mid24.pl
- 27 kwietnia 2019
- Baza informacji o kwasach Omega
O tym, że ryby są dobre dla zdrowia, wiedzą chyba wszyscy. Najlepszym przykładem tego są Skandynawowie, którzy rybami zajadają się niemalże przy każdej okazji. Ryby zawierają bardzo zdrowe dla człowieka tłuszcze nienasycone zwane kwasami omega- Tłuszcze te różnią się od tych pochodzenia zwierzęcego. Kwasy omega-3 wpływają pozytywnie na pracę serca, pomagają również zmniejszyć poziom cholesterolu. Tłuszcze rybne mają też wpływ na pracę mózgu i układu nerwowego. Nie bez powodu kwasy omega-3 nazywa się też budulcem komórek ludzkich. Jedząc ryby możemy się też uchronić przed chorobą Alzheimera no i oczywiście realnie opóźnić swoją starość. Warto do codziennego posiłku dołożyć kawałek świeżej rybki. Zamienienie tłuszczów roślinnych i zwierzęcych na tłuszcze rybne to najlepsze, co możemy zrobić dla swojego zdrowia. Jedzenie ryb bardzo dobrze wpływa też na rozwój płodu, dlatego polecane one są w szczególności kobietom w ciąży. Niestety, ale w naszym kraju, póki co, ryby ciągle są mało popularnym daniem, chociaż odpowiednio przygotowane smakują naprawdę wyśmienicie.

- 7 kwietnia 2022
Czy warto kupić KWASY OMEGA 3
- 28 marca 2022
Dobroczynny wpływ kwasów omega na nasz organizm
- 11 lutego 2022
Kwasy Omega-3 w suplementacji
- 11 stycznia 2022
Czy warto kupić KWASY OMEGA 3
Dobroczynny wpływ kwasów omega na nasz organizm
Kwasy Omega-3 w suplementacji
Dlaczego kwasy omega-3 są tak zdrowe?
Dlaczego kwasy omega-3 są tak ważne?
KWASY OMEGA-3 A CIĄŻA
Kwasy Omega 3 dla sportowców
Kiedy kwasy omega szkodzą?