Smażone potrawy a dieta
- 862 Views
- Redaktor mid24.pl
- 26 marca 2020
- Baza informacji o kwasach Omega
Smażone dania mięsne to dla wielu ludzi przysmak, przed którym nie mogą się oprzeć. Zresztą nie tylko mięso lubimy jeść w tej postaci. Dotyczy to także wszystkich potraw przygotowywanych w głębokim tłuszczu, czyli na przykład bardzo popularnych frytek. Smażenie nie jest zdrowe, ponieważ podczas tego procesu uwalniają się bardzo niebezpieczne związki. Odpowiadają one za powstawanie wielu chorób, w tym nowotworów. Na tym jednak zagrożeń nie koniec. Smażone potrawy mają ogromny wpływ na układ krążenia i zwiększają znacznie ryzyko zawału. Niestety nawet w niewielkich ilościach, ale regularne spożywanie smażonych potraw może przyczynić się do zachorowań. To smażone potrawy odpowiadają także za problem z otyłością. A poza tym znacznie obniżają wartościowość spożywanych dań. Jeśli więc smażymy potrawy, jemy nie tylko niezdrowe, ale także bezwartościowe posiłki. Nie ma w nich większości witamin i minerałów. Dlatego warto znacznie ograniczyć, jeśli nie wyeliminować, ilość smażonych potraw w diecie.

- 7 kwietnia 2022
Czy warto kupić KWASY OMEGA 3
- 28 marca 2022
Dobroczynny wpływ kwasów omega na nasz organizm
- 11 lutego 2022
Kwasy Omega-3 w suplementacji
- 11 stycznia 2022
Czy warto kupić KWASY OMEGA 3
Dobroczynny wpływ kwasów omega na nasz organizm
Kwasy Omega-3 w suplementacji
Dlaczego kwasy omega-3 są tak zdrowe?
Dlaczego kwasy omega-3 są tak ważne?
KWASY OMEGA-3 A CIĄŻA
Kwasy Omega 3 dla sportowców
Kiedy kwasy omega szkodzą?